Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Snikers

Vizite: 1259
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
3178

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 5 oua
- 20 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 150 g nuca macinata si 200 g nuca prajita si taiata
- 1/2 lingurita amoniac
- 150 g margarina sau unt

Preparare:

Blatul:
5 albusuri se bat spuma cu 8 linguri zahar se adauga 150 g nuca macinata si 4 linguri faina si o jumatate de lingurita de amoniac. Se pune in tava tapetata.

Crema:
8 linguri de zahar se caramelizeaza bine se adauga 200 de g nuca taiata se amesteca continu si se adauga 150 g margarina sau unt si 5 galbenusuri frecate cu 4 linguri de zahar.

Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroasa mestecand continu, se toarna peste blat cat este calda.

Glazura:

Ciocolata menaj sau 100 g zahar pudra 3 linguri cacao 1 lingura apa fierbinte un stro de ulei si unul de otet.


Analiza ingredientelor rețetei Snikers:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire