Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șnițel de ciuperci pleurotus

Vizite: 3131
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
300

CALORII

7

PORTII

Ingrediente/compozitie:

15 ciuperci pleurotus
3 oua
4 linguri de faina
5 linguri de pesmet
o legatura mica de marar
sare si piper dupa gust

Preparare:

Se spala ciupercile, se indeparteaza cotorul (este mai tare), se pun la scurs pe un prosop de hartie. Se bat ouale ca pentru omleta ,se amesteca cu sarea,piperul si mararul tocat marunt. Se trec ciupercile prin faina, prin ou si apoi prin pesmet. Se deschide cuptorul si intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza ciupercile si le dau la cuptor la 180 grade. Se lasa 10 minute si apoi se intorc pe partea cealalta. Se scot si se servesc calde sau reci. Pofta buna!!!

Analiza ingredientelor rețetei Șnițel de ciuperci pleurotus:

Ciuperci Pleurotus
Avantaje: Sunt bogate în substanțe nutritive benefice sănătății. Au un indice glicemic scăzut. Sunt sărace în calorii....
Dezavantaje: Unele persoane pot prezenta alergii sau intoleranță în urma consumului de ciuperci Pleurotus. Consumate în exces, pot cauza probleme digestive....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire