Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Șnițel de vită cu piure de cartofi ca la mama

Vizite: 3362
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Șnițel de vită cu piure de cartofi ca la mama
2953

CALORII

3

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 3 cotlete vita
- 3 oua
- 100-150g faina
- 3-4 cartofi
- lapte si unt pentru piure
- sare si piper

Preparare:

Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara.
Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm.
Presarati cu un praf de sare si piper si asezati deoparte pe o farfurie.
Bateti ouale cu o furculita (eu am pus si un praf de sare si paprika in ou).
Puneti faina pe o farfurie intinsa, dati carnea prin faiana apoi prin ou si prajiti in putin ulei pe ambele parti pana ce se formeaza o crusta crocanta si aurie.
Fierbeti cartofii in apa cu un praf de sare. Cand acestia s-au fiert scurgeti apa, adaugati putin unt si lapte (dupa gust) si pasati cartofii cu o furculita sau o paleta pentru piure. Potriviti de sare si piper.
Eu am servit alaturi de o salata mmediteraneana.
POFTA BUNA!!!


Analiza ingredientelor rețetei Șnițel de vită cu piure de cartofi ca la mama:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte semi-degresat
Avantaje: Este sărac în calorii și are un nivel scăzut de colesterol și grăsimi....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire