Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sos alb suprem

Vizite: 3196
Timp preparare: 20min
Dificultate: redusa
958

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 50 g unt
- 50 g faina
- 300 ml supa de pasare
- 100 g smantana
- 50 esenta de ciuperci
- 2 galbenusuri
- lamaie
- sare

Preparare:

Se infierbanta untul, se adauga faina si se caleste fara a se rumeni. Se stinge cu supa de pasare ce a fost strecurata printr-un tifon, se lasa sa fiarba circa 15 min. la un foc domol, amestecandu-se tot timpul cu telul.

Smantana se amesteca bine cu galbenusurile de ou, esenta de ciuperci si zeama de lamaie, se adauga la sos si se fierb impreuna, pana ce sosul are consistenta necesara. La sfarsit se strecoara printr-o etamina.

Se foloseste la preparate din peste si carne de pasare.


Analiza ingredientelor rețetei Sos alb suprem:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire