Rețetă Sos picant ușor de preparat
Vizite: 4207
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
245
CALORII
20
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 3 rosii medii, decojite si fara seminte- 1/2 cana ceapa rosie tocata marunt
- 1/2 cana ardei gras rosi, taiat
- 1 ardei iute, taiat fasii
- 2 linguri coriandru proaspat, tocat
- 2 linguri suc de limeta (lamaie verde)
- 1 lingurita usturoi pisat
- 1/2 lingurita sare
Preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un bol mediu si se amesteca bine. Se acopera si se tine la frigider cel putin o ora.Numar portii:
20 portii
Sfaturi:
Pentru a obtine un sos mai gros, rosiile se taie in jumatate, se sareaza si se lasa cel putin 1 ora. Apoi se scurge sucul. Se continua reteta, fara a mai adauga sare la sfarsit.
Sosul poate fi folosit pentru friptura de pui sau pentru cartofi copti.
Analiza ingredientelor rețetei Sos picant ușor de preparat:
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă.
Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți.
Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6.
Proprietăți antiinflamatoare.
Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută.
Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari.
Poate provoca gaze intestinale....
Coriandru (frunze)
Avantaje: Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, frunzele de coriandru conțin și ...
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...