Rețetă Ștrudel cu mere
Vizite: 3004
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
4115
CALORII
Ingrediente/compozitie:
Pentru aluat:- 500 g faina fara gluten
- 250 g unt
- 300 g zahar
- o jumatate de lingura de coaja de lamaie rasa
- 1 pliculet zahar vanilat
- 4 linguri de lapte
- 2 oua
- 1 pliculet drojdie uscata
- un varf de sare
Pentru umplutura:
- 600 g mere
- 50 g zahar
- 50 g pesmet
- 40 g stafide
- 20 g seminte de pin
- 2 linguri esenta de rom
- 1 plic zahar vanilat,
- o jumatate lingura scortisoara macinata
- o jumatate lingura coaja de lamaie rasa
- 1 ou
- zahar pudra
Preparare:
Intr-un bol se pune zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si se amesteca toate.Se adauga ouale, laptele si apoi faina cu drojdia si se framanta.
Se lasa la cateva minute. Intre timp se curata merele de coaja si seminte, se taie in bucati mici si se amesteca cu: zaharul, esmetul, stafidele, seminte de pin, rom, zaharul vanilat, scotisora si coaja de lamaie.
Se intinde aluatul, 2 foi pe hartie cerata, iar deasupra foi se pune umplutura dupa care se ruleaza cu grija. Se pune hartie ceata intr-o tava si se pune foaia rulata.
Ungeti cu un ou, bine batut si puneti la copt in cuptor, preincalzit la 180 grade C, timp de 35-40 min.
Analiza ingredientelor rețetei Ștrudel cu mere:
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conÈ›in gluten È™i grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hriÈ™ca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....