Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Suc de fructe cu alcool

Vizite: 2946
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- fructe zemoase: zmeura, afine, fragute, cirese amare, visine, coacaze negre, rosii si albe, caise, piersici,
- alcool, rachiu sau tuica tare.

Preparare:

Fructele mai zemoase ca: zmeura, afine, fragute, cirese amare, visine, coacaze negre, rosii si albe, caise, piersici etc. se trec prin masina de suc. Sucul, obtinut din una sau mai multe fructe combinate dupa gust, se amesteca cu alcool, rachiu alb sau tuica tare (dublu fiarta), calculand ca produsul rezultat sa aiba peste 25 grade alcool, ca sa nu mai fermenteze.

Se lasa in damigeana 2-3 zile sa se aseze si sa se limpezeasca, apoi se trage in sticle care se vor astupa ermetic. Se lasa in camara si se folosesc la prepararea diferitelor bauturi, lichioruri, adaugandu-se zahar dupa gust.


Analiza ingredientelor rețetei Suc de fructe cu alcool:

Afine
Avantaje: Afinele sunt sărace în grăsimi și sodiu, fiind o sursă de vitamina C, vitamina K și minerale. Conțin numeroși fitonutrienți cu rol anti-oxidant și anti-inflamator. Au efecte benefice asupr...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de afine provin din zaharuri. Dacă afinele sunt consumate în exces, conținutul lor glucidic poate provoca diaree. Unele persoane pot prezenta alergii la ...
Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Cireșe amare
Avantaje: Cireșele amare sunt o sursă excelentă de fibre alimentare și vitamina C. În plus, ele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt bune pentru circulație și prevenirea cancerului...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de cireșele amare provin din zaharuri....
Coacăze negre
Avantaje: Coacăzele negre au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă excelentă de vitamina C. Sunt benefice pentru intărirea sistemului imunitar, pentru răceala, gripa și roșu...
Dezavantaje: Pot încetini coagularea sângelui....
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu. Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri. ...

Căutați rețete culinare după denumire