Rețetă Sufleu de conopidă
Vizite: 1945
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
2466
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g ciuperci (crude sau de la conserva) taiate felii- 1 ceapa mai mare tocata marunt
- 1 conopida taiata in bucatele
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei
- 2-3 cani de orez fiert
- 500 g cascaval sau branza data prin razatoare
Preparare:
Se calesc ciupercile, ceapa, conopida si usturoiul in ulei, la foc mediu pentru 5-10 minute.Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-o tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina.
Sufleul se coace acoperit, la foc mediu, circa 30 de minute.
Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de conopidă:
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B.
Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății.
Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Conopidă
Avantaje: Conopida este o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina C, K și B6, acid folic, potasiu, proteine, tiamină, riboflavină, niacină, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de conopidă provine din zaharuri....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus.
Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...