Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Sufleu de șalău

Vizite: 4693
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
352

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g salau
- 5 g faina
- 20 g unt
- 1/2 ou
- 40 g lapte

Preparare:

Carnea de peste curatata de oase se imparte in doua parti egale. Prima parte se fierbe in apa si se da prin masina de tocat dupa ce s-a racit, impreuna cu pestele ramas nefiert. Faina se amesteca bine cu laptele ca sa nu se faca cocoloase, se pune la fiert amestecind neincetat cu lingura pina se ingroasa bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu pestele tocat, adaugind oul batut si 10 g unt topit.
Se asaza compozitia intr-o forma unsa si se fierbe pe baie de apa pina este gata.
Se serveste cu restul de unt topit.


Analiza ingredientelor rețetei Sufleu de șalău:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Șalău
Avantaje: Șalăul are un conținut natural ridicat de proteine și Omega-3 Are un efect pozitiv asupra metabolismului...
Dezavantaje: Gătit pane sau prăjit în ulei, peștele e o adevărată „bombă calorică”...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire