Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă Ambasador

Vizite: 2025
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
1435

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 5-6 portii:

- 50 g unt;
- 80 g costita afumata;
- 80 g praz (partea verde);
- 80 g morcovi;
- 60 g ceapa;
- un catel de usturoi; maz
- 600 g mazare verde (proaspata sau din conserva);
- 40 g orez;
- 80 g smantana;
- 100 g salata verde;
- sare dupa gust.

Preparare:

Costita se taie cubulete si se prajeste auriu in jumatate din cantitatea de unt. Se adauga prazul, morcovii si ceapa, toate taiate marunt.

Se prajesc impreuna timp de cateva minute. Se stinge cu apa (aprox. 1,5 l) cu o lingurita de Knorr Delikat.

Se aduce la fierbere si se adauga mazarea spalata si scursa de apa. Se adauga usturoiul si se fierbe, pana ce toate ingredientele sunt bine patrunse. Se paseaza printr-o sita deasa si se adauga smantana si orezul fiert separat in apa clocotita cu sare.

Se lasa inca 2-3 minute la foc mic si se potriveste gustul cu sare.

Salata se spala, se desface in foi, se ruleaza si se taie fidelute (chiffbnnade). Se caleste 2-3 minute intr-o tigaie cu unt si se adauga in crema inainte de servire.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă Ambasador:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire