Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supa cremă Blue - cu legume albe și cartofi violeți

Vizite: 1783
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Supa cremă Blue - cu legume albe și cartofi violeți
2530

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Telina 400g (1/3 din radacina)
Pasternac 500g (7 bucati medii)
Praz 600g (3 bucati)
Cartofi violeti 500g (6 medii)
Ceapă mare 200g (sau doua medii)
Unt 1/4 pachet
Smantana de gatit 20% 200g
Lapte 3.5% 400ml
Knor gust de gaina - 2 cuburi

Preparare:

Se taie legumele bucatele (eu nu m-am chinuit sa fie foarte mici pentru ca oricum le mixezi la final) si se pun toate la fiert 30-40 minute (program boil la Multicooker) impreuna cu untul si knor. Adaugati apa pana la nivel.

Se mixeaza totul. Se adauga la final sare dupa gust, smantana si lapte pentru a ajunge la consistenta dorita (400ml lapte in cazul meu).

La final adaugati un colorant alimentar albastru pentru aspect. Culoarea finala ar trebui sa ajunga un bleu deschis (in functie si de cat colorant puneti).

Nota: observati ca legumele sunt in cantitati apropiate. Totusi telina ar trebui sa fie mai putin decat celelalte (si evident si ceapa la fel).


Analiza ingredientelor rețetei Supa cremă Blue - cu legume albe și cartofi violeți:

Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire