Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de broccoli

Vizite: 958
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de broccoli
2135

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

2 cepe mari
3 căței de usturoi
2 cartofi
1 țelină mică
1 dovlecel
1,5 kg broccoli

200 g bacon
200 ml smântână
parmezan
sare, piper

Preparare:

1. Călim ceapa și usturoiul în 3 linguri de ulei de măsline, timp de 10 minute.

2. Adăugăm două căni de apă și punem la fiert cartofii și țelina tăiate bucăți. Lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute, apoi adăugăm dovlecelul curățat și tăiat în prealabil.

3. Când dovleacul e aproape fiert, adăugăm buchețelele de broccoli spălate și fără codițe și lăsăm să fiarbă 10 minute. Dacă optați pentru broccoli congelat, nu este necesară curățarea. Este important să fie fiert, dar și să își păstreze culoarea frumoasă verde.

4. Strecurăm zeama în care au fiert legumele și o păstrăm într-un vas separat.

5. Cu mixerul vertical pasăm legumele, peste care adăugăm treptat zeama păstrată și smântâna.

6. La final se frige baconul până devine ușor crocant și îl așezăm în bol alături de crutoane înainte de servire.

7. Poftă bună!


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de broccoli:

Bacon
Șuncă de porc tăiată fășii subțiri sau cubulețe....
Broccoli
Avantaje: Broccoli este o sursa excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, K și B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține proteine, calciu, fier, magneziu și fosfor. Are efecte anti-inflamatoar...
Dezavantaje: Poate cauza dezechilibre la nivelul hormonilor tiroidieni dacă este consumat în cantitate crescută și poate interfera cu acțiunea medicamentelor anticoagulante....
Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire