Rețetă Supă cremă de dovleac și linte
Vizite: 2424
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
544
CALORII
6
PORTII
Ingrediente/compozitie:
600 g dovleac plăcintar100 g linte roșie
1/4 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță turmeric (curcumă)
1 linguriță ghimbir măcinat
5 căței mici de usturoi
1 cub de unt
Preparare:
Dovleacul se curăță și se taie în cuburi de mărime potrivită, apoi se pun direct în oala în care facem supa, împreună cu 2 linguri de ulei.Se lasă la prăjit 10 minute, apoi se adaugă și lintea. (Înainte de a o adăuga, lintea se spală bine cu apă rece, până când apa rămâne curată.)
Se mai lasă la înăbușit încă 5-10 minute.
Se mai adaugă un litru de apă și condimentele, se acoperă oala și se lasă la fiert 20 de minute. Pe parcurs se mai poate completa cu o cană generoasă de apă.
După ce fierbe, se scurg legumele și se pasează separat, adăugând și un cub de unt. Treptat, se încorporează și zeama, sau o parte din aceasta - în funcție de consistența preferată.
Se poate orna cu o linguriță de iaurt grecesc și semințe de dovleac și de floarea soarelui.
Alternativ, se poate folosi bacon și parmezan.
Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de dovleac și linte:
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Ghimbir - rădăcină, crud
Avantaje: Ghimbirul proaspăt, ras, cu lămâie și miere într-un ceai fierbinte seara previne răceala
Ghimbirul are rolul de a preveni simptomele de greață
Ghimbirul reduce durerea musculară
Efect anti...
Dezavantaje: Consumul de ghimbir poate crește riscul de sângerare
Consumul de ghimbir împreună cu medicamentele pentru diabet zaharat poate determina scăderea zahărului din sânge
Dozele mari de ghimbir ar...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Turmeric - curcuma
Avantaje: Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, fiind testat în cadrul mai multor studii ca tratament împotriva unor afecțiuni precum Alzheimer, cancer, artrită și probleme digest...
Dezavantaje: Turmericul poate provoca reacții adverse dacă este consumat peste limita recomandată și poate interfera cu alte tratamente. Femeilor însărcinate li se recomandă consumul cu prudență al turmer...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...