Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de dovleac și linte

Vizite: 2173
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de dovleac și linte
544

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

600 g dovleac plăcintar
100 g linte roșie
1/4 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță turmeric (curcumă)
1 linguriță ghimbir măcinat
5 căței mici de usturoi
1 cub de unt

Preparare:

Dovleacul se curăță și se taie în cuburi de mărime potrivită, apoi se pun direct în oala în care facem supa, împreună cu 2 linguri de ulei.

Se lasă la prăjit 10 minute, apoi se adaugă și lintea. (Înainte de a o adăuga, lintea se spală bine cu apă rece, până când apa rămâne curată.)

Se mai lasă la înăbușit încă 5-10 minute.

Se mai adaugă un litru de apă și condimentele, se acoperă oala și se lasă la fiert 20 de minute. Pe parcurs se mai poate completa cu o cană generoasă de apă.

După ce fierbe, se scurg legumele și se pasează separat, adăugând și un cub de unt. Treptat, se încorporează și zeama, sau o parte din aceasta - în funcție de consistența preferată.

Se poate orna cu o linguriță de iaurt grecesc și semințe de dovleac și de floarea soarelui.

Alternativ, se poate folosi bacon și parmezan.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de dovleac și linte:

Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
Ghimbir - rădăcină, crud
Avantaje: Ghimbirul proaspăt, ras, cu lămâie și miere într-un ceai fierbinte seara previne răceala Ghimbirul are rolul de a preveni simptomele de greață Ghimbirul reduce durerea musculară Efect anti...
Dezavantaje: Consumul de ghimbir poate crește riscul de sângerare Consumul de ghimbir împreună cu medicamentele pentru diabet zaharat poate determina scăderea zahărului din sânge Dozele mari de ghimbir ar...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Turmeric - curcuma
Avantaje: Turmericul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, fiind testat în cadrul mai multor studii ca tratament împotriva unor afecțiuni precum Alzheimer, cancer, artrită și probleme digest...
Dezavantaje: Turmericul poate provoca reacții adverse dacă este consumat peste limita recomandată și poate interfera cu alte tratamente. Femeilor însărcinate li se recomandă consumul cu prudență al turmer...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire