Rețetă Supă cremă de mazăre și alte legume (ceapă, morcovi, țelină, cartofi) - Multicooker
Vizite: 2659
Timp preparare: 70min
Dificultate: N/A
3020
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
- 4 morcovi- 2 cepe
- 1 țelină
- 4 cartofi
- o pungă de mazăre congelată (1000g)
- o cutie mică de smântână de gătit 20% (200g)
- 3 linguri ulei de măsline
- 100g parmezan (ras)
- 1-2 lingurițe sare (după gust)
Preparare:
Este o rețetă realizată la un aparat multicooker. Pentru 8-9 porții.1. Tăiați în prealabil legumele cubulețe.
2. Program prăjit 15 min:
- se pun 3 linguri de ulei de măsline în cuva multicookerului și se lasă un minut să se încingă
- se adaugă ceapa și se lasă 5 minute la călit
- se adaugă celelalte legume tăiate (cu excepția mazării), se amestecă și se lasă încă 10 min (până la finalizarea programului de prăjit)
3. Program fierbere 30 min:
- se completează cu 1.5 litri de apă și se lasă la fiert. Adăugați sarea (1-2 lingurițe rase).
4. Program fierbere 15 min:
- se adaugă mazărea și smântâna și se lasă 15 min la fiert. Completați cu apă dacă e necesar - încât să fie acoperite legumele sau chiar până la nivelul maxim al cuvei. (la mine s-a nimerit să fie exact până la nivelul maxim fără să mai adaug apă suplimentar.)
5. Se strecoară legumele de zeama și se pasează cu mixerul vertical.
Se adaugă apoi zeama încât să obțineți consistența dorită (cam toată zeama).
Servirea:
Se servește caldă, cu o linguriță de ulei de măsline și una de parmezan ras presărat pe deasupra. Puteți adăuga puțin piper.
Notă:
Mentineți capacul închis pe tot parcursul programelor însă puteți deschide oricând (la nevoie) pentru a urmări evoluția (sau a adauga ceva dacă ați uitat).
După etapa 4 puteți lăsa să se păstreze totul cald (aparatul menține cald automat după finalizarea programului) și să continuați etapa finală (de mixare) cu 10min înainte de servirea mesei.
Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de mazăre și alte legume (ceapă, morcovi, țelină, cartofi) - Multicooker:
Cartofi cruzi
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală ...
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor.
Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre.
Poate cauz...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic.
Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri.
Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește.
Consumați în exces, pot duce la pigment...
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri.
Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale.
Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...