Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de praz și cartofi (la Multicooker)

Vizite: 1352
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de praz și cartofi (la Multicooker)
1417

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 3 linguri de ulei de măsline
- 3 morcovi mari, 2 bucăți de păstârnac, câteva tije de țelină apio
- 350 gr praz
- 4 cartofi mari - dar ar fi mers mai puțini
- 2 cepe mari, 4 căței de usturoi

Preparare:

Ceapa cu usturoiul se călesc cu un praf de sare timp 5 minute la Multicooker. Apoi se adaugă prazul, morcovii, păstarnacul și telina. Se călesc în continuare înca 10 minute. La sfârșit se pun cartofii și apa care sa acopere toate legumele și se lasă pe programul soup 45 minute.
După ce timpul e gata, se scurg legumele, se pasează cu blenderul vertical, se adaugă 200 ml de smântână pentru gătit 20%.
Se servește cu pătrunjel, lămâie și parmezan.

Poftă bună!


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de praz și cartofi (la Multicooker):

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire