Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de roșii cu bacon, parmezan și sos pesto

Vizite: 1417
Timp preparare: 80min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de roșii cu bacon, parmezan și sos pesto
2230

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru supa:
patru conserve de rosii intregi
doua cepe
doi morcovi
un sfert de telina
doua linguri de sos de ardei
cinci linguri de orez
patru linguri de ulei
200 ml smantana 20%
sare, piper, busuioc, fulgi de usturoi

Pentru servire:
parmezan
sos pesto
bacon afumat

Preparare:

- am calit ceapa pana a devenit translucida
- am adaugat pasta de ardei, morcovul si telina si am mai lasat cateva minute la calit, pana cand devin moi
- am adaugat rosiile impreuna cu orezul si 1l de apa si am lasat supa la fiert aprox 40 min
- am asezonat cu sare, piper, fulgi de usturoi si busuioc, dupa gust
- am luat supa de pe foc si am adaugat 200 ml de smantana, apoi am pasat intregul amestec si am obtinut o supa cremoasa cu o consistenta fina
- am servit supa cu parmezan si bacon rumenit impreuna cu paine integrala prajita si aromata cu sos pesto.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de roșii cu bacon, parmezan și sos pesto:

Bacon
Șuncă de porc tăiată fășii subțiri sau cubulețe....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire