Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă cremă de roșii cu orez

Vizite: 975
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Supă cremă de roșii cu orez
569

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg roșii proaspete/ din conservă
- 1 ardei Capia copt
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri cu orez
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, piper, busuioc

Preparare:

- se calește ceapa împreuna cu usturoiul până devin translucide
- se adaugă morcovul și ardeiul și se mai lasă câteva minute la călit, până când devin moi
- se adaugă roșiile și se călesc și ele apox. 5 minute
- se spală orezul în mai multe ape și se lasă la umflat aprox. 5 minute
- se adaugă aprox 1l de apă împreună cu orezul și se lasă supa la fiert
- se asezonează cu sare, piper și busuioc, după gust
- se pasează întregul amestec și se obține o supă cremoasă cu o consistență fină

Se servește caldă sau rece, împreună cu sandwich din pâine integrală cu brânză.


Analiza ingredientelor rețetei Supă cremă de roșii cu orez:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire