Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă-cremă de spanac

Vizite: 1310
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
356

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g spanac
- 2 felii lamaie cu coaja
- 2 linguri unt
- 1/2 lingurita faina
- 1/2 pahar smantana
- sare
- crutoane
- 1 litru apa

Preparare:

Spanacul se curata, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat cateva clcote se ia de pe foc, se strecoara si se trece prin sita, subtiind cu apa in care a fiert. Se pune din nou pe foc adaugind lamaia, sarea si untul. Se lasa sa dea cateva clocote, apoi se adauga faina amestecata cu smantana, lasand sa mai fiarba cateva minute.

Analiza ingredientelor rețetei Supă-cremă de spanac:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire