Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă de arpacaș

Vizite: 5867
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
323

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 40 g arpacas
- 150 g lapte
- 20 g unt
- 3 g zahar
- 500 g apa
- 1/2 galbenus

Preparare:

Arpacasul bine spalat se fierbe in apa, la foc mic, acoperit, timp de circa 1 ora. Cand arpacasul este bine fiert, se da prin sita, se pune din nou la foc ca sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc, se adauga laptele, untul si zaharul. Se amesteca bine si se drege cu galbenusul de ou.

Analiza ingredientelor rețetei Supă de arpacaș:

Arpacaș
Avantaje: Conținut ridicat de fibre alimentare....
Dezavantaje: Conține gluten....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire