Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Supă din fulgi de ovăz

Vizite: 8375
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
285

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 40 g fulgi de ovaz
- 40 g caimac de lapte
- 100 g lapte
- 20 g unt
- 1/2 galbenus de ou
- 500 g apa

Preparare:

Fulgii de ovaz, bine fierti si trecuti prin sita, se pun din nou la foc, ca sa dea un clocot, doua. Apoi se adauga laptele clocotit, caimacul si untul, se amesteca si se drege cu galbenus de ou.

Analiza ingredientelor rețetei Supă din fulgi de ovăz:

Fulgi de ovăz
Avantaje: Ovăzul este bogat în calciu, potasiu și magneziu. Ovăzul este foarte hrănitor, conținând peste 12 g de proteine la 100 g (mai mult decat grâul măcinat mare și orezul brun), dar și grăsi...
Dezavantaje: Nu se recomandă celor care suferă de boala celiaca....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire