Rețetă Tagliatelli cu icre negre
Vizite: 2531
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
2330
CALORII
Ingrediente/compozitie:
1 pachet de Tagliatelli sau facute acasa:- 500 g faina,
- 5-6 oua,
- 1 lingurita sare,
- 1 lingura ulei de masline, se amesteca intrun aluat de consistenta mai buna se lasa 30 minute sa se odihneasca apoi se intinde sau fe face in masina de paste fainoase.
Preparare:
1 pachet de Tagliatelli se pun in 3 litri apa cu sare si o lingura de ulei de masline cand apa incepe sa fiarba se lasa la fiert 10 minute, se fierbe al dente si nu se lasa pana se inmoaie tare se trec prin strecuratoare si li se face sub apa de la chiuveta un dus cu apa rece apoi se pun intr-un castron cu unt.Icrele negre - 2-3 linguri se picura cu suc de lamaie, 3-4 boabe de capara bine pisate si se amesteca cu usurinta cu tagliatelli.
Analiza ingredientelor rețetei Tagliatelli cu icre negre:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Icre
Avantaje: Icrele sunt o sursă bună de proteine, riboflavină, vitamina B12, fosfor, vitamina C și acid folic....
Dezavantaje: Icrele conțin mult colesterol....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...