Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu cremă de iaurt și căpșuni

Vizite: 3522
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
Rețetă Tartă cu cremă de iaurt și căpșuni
1751

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru blat: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, esenta vanilie
Pentru crema: 250 ml iaurt cu capsuni, 250 ml frisca lichida, 100 gr zahar pudra,
200 gr capsuni, 2 plicuri gelatina
Pentru decor: cateva capsuni, gelatina rosie ptr tort, sucul de la cateva capsuni, 2-3 linguri zahar

Preparare:

Batem spuma albusurile iar galbenusurile le frecam cu zaharul. Adaugam faina si esenta si omogenizam. Punem intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt aluatul obtinut si il bagam la cuptor, la foc mic pana se rumeneste. Batem frisca cu zaharul pudra si o amestecam apoi cu iaurtul de fructe. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, adaugam la compozitie si mixam din nou pentru ca gelatina sa se repartizeze uniform in crema.
Adaugam capsunile taiate cubulete. Intr-o forma de tort detasabila se aseaza blatul iar peste acesta crema obtinuta. Dam la rece sa se intaresca putin iar apoi punem peste crema capsunile taiate felii. Preparam pliculetul de gelatina pentru tort conform indicatiilor de pe ambalaj cu putin suc de capsuni. Turnam gelatina peste capsuni si crema si dam la rece pana ce se intareste si gelatina, apoi se scoate inelul de la tava si se taie cu un cutit bine ascutit. Pofta mare!


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu cremă de iaurt și căpșuni:

Căpșuni
Avantaje: CăpÈ™unile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic È™i potasiu. ConÈ›in o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea È...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire