Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tartă cu mac

Vizite: 1400
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
16640

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluatul fraged:

- 1 kg faina
- 600 g unt
- 250 g zahar tos
- 6 buc oua
- 100 g gem de capsuni
- 2 plicuri praf de copt


Umplutura:

- 1 kg mac
- 300 g pesmet
- 400 g zahar tos
- 100 g coaja de lamaie rasa
- 500 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat

Blatul superior:

- 8 buc oua
- 300 g zahar tos
- 400 g faina
- 100 g unt

Decor:

- 50 g zahar pudra

Preparare:

Se amesteca untul cu zaharul, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Se adauga cele 6 galbenusuri, faina si praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile, se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina, se da la cuptor si se coace la un foc potrivit.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se unge pe deasupra cu gem.

In acest timp se prepara umplutura.

Se fierbe laptele impreuna cu zaharul, se adauga macul care a fost trecut de doua ori prin masina de macinat mac, pesmetul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat si se fierbe 30 min. la un foc domol, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se intinde in mod egal peste blatul cu gem.

Blatul superior se prepara astfel: se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute bine, se incalzeste compozitia si se amesteca in continuare, pana ce se obtine o spuma deasa.

Se adauga faina si untul topit, care se pun in compozitie putin cate putin.

Se toarna aceasta compozitie peste umplutura cu mac si se coace la un foc potrivit.

Dupa ce s-a copt, se pudreaza cu zahar si apoi se portioneaza.


Analiza ingredientelor rețetei Tartă cu mac:

Căpșuni, conservă
Avantaje: Căpșunile la conservă sunt o sursă bună de vitamina C....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșunile la conservă provin din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire