Rețetă Tartine cu ouă de prepeliță și somon
1
PORTII
Ingrediente/compozitie:
*oua de prepelita,*somon afumat felii,
*salata de icre,
*paine,
*icre rosii pentru ornat (optional) sau felii mici de lamaie.
Preparare:
Se taie painea in diferite forme (rotund,patratele,romburi...), se unge cu salata de icre sau se foloseste o seringa pentru ornat sa fie mai aspectos.Oul fiert se curata si se inveleste in felie de somon, se pune pe paine si se ormeaza cu icre rosii sau felii de lamaie.
Pe un platou se aseaza cateva frunze de salata verde si se pun tartinele.
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Tartine cu ouă de prepeliță și somon:
Icre
Avantaje: Icrele sunt o sursă bună de proteine, riboflavină, vitamina B12, fosfor, vitamina C și acid folic....
Dezavantaje: Icrele conțin mult colesterol....
Ou de prepeliță
Avantaje: *Oul de prepelita contine proteine digestibile; fiind si cele mai numeroase compartiv cu alte proteine de origine animala. 100 g ou de prepelita contine 13,05 g proteine, mai multe decat cele din oul ...
Pâine de grâu albă
Avantaje: Pâinea albă conține o cantitate mică de grăsimi saturate și colesterol și este o sursă bună de tiamină și acid folic.
Pâinea este recomandată în caz de constipație, diverticulită și ...
Dezavantaje: Persoanele care suferă de boala celiacă nu au voie sa consume alimente cu gluten.
Pâinea albă conține făina rafinată, de obicei cu foarte mulți aditivi....
Somon afumat
Avantaje: Somonul este o bună sursă de acizi grași omega-3....
Dezavantaje: Consumul de cantitati mari de carne afumata este o cauza a aparitiei cancerului, deci pestele afumat trebuie sa fie un deliciu ocazional.
Poate conține niveluri moderate de mercur și poluanți....