Rețetă Tiramisu
Vizite: 1727
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 4 galbenusuri- 1/3 ceasca zahar pudra
- 60 ml lapte
- 250 g mascarpone
- 3 albusuri
- 250 g piscoturi sampanie
- 375 ml cafea tare (rece)
- cacao
Preparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, pana se obtine o pasta. Se adauga laptele si se amesteca bine. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa care fierbe si se lasa pana se imngroasa pasta. Se raceste si apoi se adauga branza mascarpone, se amesteca bine, se adauga albusurile batute spuma tare.Se inmoaie piscoturile in cafea (se scufunda rapid) si se aseaza in forma dorita, astfel incat sa ramana cat mai putin loc intre ele. Se toarna din crema peste primul rand de piscoturi, se aseaza iarasi piscoturi inmuiate in cafea si apoi restul de crema. Se da vasul la frigider cel putin 6 ore. Cand se serveste se pudreaza cu cacao.
Observatii: Crema iese cam moale, de aceea, la reteta dubla se pun 3 lingurite (1 pliculet) de gelatina inmuiata in apa rece inainte de a fi pusa pe foc impreuna cu galbenusurile si zaharul.
Cratita cu galbenusuri se poate pune si direct pe foc mic avand foarte mare grija sa nu se lipeasca. In cafea se pune putina esenta de rom sau putin coniac.
Spatiul dintre piscoturi se umple cu piscoturi taiate marunt. La frigider este de preferat sa stea peste noapte.
Analiza ingredientelor rețetei Tiramisu:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu.
Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție.
Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac.
Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență.
Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...