Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tiramisu clasic (cu Mascarpone)

Vizite: 17154
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Tiramisu clasic (cu Mascarpone)
4000

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pt 8 portii:
- 4 oua mari (80cal/ou x 4 = 320cal)
- 500g branza Mascarpone - 2 cutii (360cal/100g x 5 = 1800cal)
- 600ml cafea (recomand espresso) (0cal)
- 120g zahar (377cal/100g x 1.2= 452cal)
- 4 linguri Amaretto (optional, dar indicat)
- 400g piscoturi - un pachet (366cal/100g x 4 = 1464cal)
- un praf de sare
- pudra de cacao pentru ornat

Preparare:

Calorii: aprox. 4000cal/total = 500cal/portie

Se prepara 600ml cafea - se indulceste cu 60g zahar(sau dupa gust).
Crema de Tiramisu:
Se separa ouale. Galgenusurile se freaca cu 60g zahar pana se topeste zaharul, iar amestecul capata aspec omogen, ca o spuma, si se deschide la culoare. Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare - pana se intaresc.
Crema Mascarpone se incorporeaza in crema din galbenusuri, apoi se adauga si albusurile batute, incorporandu-se cu grija in amestec.
Optional se adauga 3 linguri de Amaretto, inainde de a adauga albusurile.

Piscoturile se trec cate 2 secunde prin cafeaua racita si se aseaza in tava. Alternati un strat de piscoturi cu unul de crema (veti avea 2 sau 3 straturi de piscoturi in functie de marimea tavitei). La sfarsit se pudreaza cu cacao.

Se lasa la frigider minim 6 ore.


Analiza ingredientelor rețetei Tiramisu clasic (cu Mascarpone):

Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire