Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort 1001 nopți

Vizite: 1801
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4900

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Pentru blatul de baza:
- 200 g faina fara gluten
- 50 g amidon de porumb
- 1 ou mic
- 1 galbenus
- 50 g unt

Pentru blat:
- 500 g faina fara gluten
- 12 oua
- 6 linguri zahar
- sare

Pentru crema:
- 200 g unt
- 150 g zahar pudra
- 1 esenta de vanilie
- 4 galbenusuri
- 200 g marmelada de caise

Pentru insiropat:
- 3 linguri de cafea solubila, dizolvata in 250 ml de apa
- 125 g zahar

Pentru ornat:
- 2 lingurite cafea solubila
- 3 lingurite de cacao pudra amara
- 50 g zahar

Preparare:

Se amesteca faina cu amidonul de porumb, galbenusul de ou, oul intreg si untul. Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele se pune la frigider pentru 30 minute. Apoi se ia aluatul si se intinde cu sucitorul, formand un dreptunghi, apoi se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie cerata de bucatarie.
Se pune la copt, in cuptor, preincalzit la 175 grade C timp de 20 minute.
Intre timp se prepara urmatorul blat.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul se bate pana devine pufos si spumos, se incorporeaza faina si albusurile batute spuma bine. Se pune aluatul in aceeasi tava acoperita cu hartie cerata, in care a fost copt blatul anterior. Se pune in cuptor, preincalzit la 180 grade C, timp de aproximativ o ora. Odata copt se scoate din tava si se pune peste baza, care a fost in prealabil uns cu un strat de marmelada de caise. Se lasa la racit.
Din acest moment se prepara crema, se amesteca untul pana devine cremos, se adauga putin cate putin zaharul, vanilia, galbenusurile pe rand pana se obtine o crema neteda si omogena. Se taie blatul orizontal si se insiropeaza ambele parti cu cafea (dizolvata in apa si zahar), se intinde crema peste blat si se acopera cu partea cealalta de blat. Apoi se orneaza tortul cu frisca amestecata cu cafea solubila, cacao, se cerne cu strecuratoarea deasupra cu pudra de cacao. Se poate orna cu putina frisca alba sau cu putina crema din care a fost pus deasupra, cu cate o boaba de cafea.
Se pastreaza la frigider timp de o ora.


Analiza ingredientelor rețetei Tort 1001 nopți:

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire