Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort Cremosso

Vizite: 2959
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
Rețetă Tort Cremosso
3399

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 10 oua mari
- 300 grame zahar (1 cana mai mare)
- 10 linguri apa fiarta clocotita
- 1 cana de faina aceiasi cu care am pus zaharul dar presata cu ligura si cernuta de 3 ori
- 2 pliculete praf de copt dr.oetker
- 1 esenta de rom
- 1 praf de sare

CREMA:
- 4 pachete crema de lamaie, instant cu lapte rece dr. Oetker
- 800 grame lapte rece fiert si racit
- 9 linguri zahar, zeama de la o lamaie
- 100 grame spanac verde crud
- frisca 200 grame, creme patiser

SIROP:
2 ESENTE ROM 500 ML APA RECE, 5 LINGURI ZAHAR SE PUN PE FOC PANA SE TOPESTE ZAHARUL SI CU ACEST SIROP SE INSIROPEAZA BLATUL.
- fructe la alegere daca doriti sa puneti la sfarsit peste blat.

Preparare:

SE INCEPE A SE PREPARA BLATUL:
Se bat separat galbenusurile cu zaharul pana devine ca si o crema, se pune praful de copt batand cu mixerul, se adauga esenta de rom, se bat si albusurile foarte bine sa numai cada din vasul in care le pregatiti, se pune apa clocotita peste albusuri batand continuu, se adauga faina in ploaie batand cu mixerul bine.
Se pregateste o forma rotunda, se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina, si se pune aluatu in ea, se da la copt la foc mic la inceput 10 minute apoi se da focul mai mare - mediu.
Se prepara crema:
Se ia un vas mare se pun praful de crema se adauga lapte, zaharul, si se bate foarte bine pana devine groasa crema, se adauga zeama de la o lamaie mare, se ia spanacul verde crud se spala foarte bine si se da prin blender sau masina de tocat carne, apoi se strecoara prin sita si zeama se adauga in crema de lamaie, batand continuu.
Se prepara frisca creme patiser, se bate foarte bine pana se intareste si numai cade din vas.
Dupa ce sa copt blatul se lasa sa se raceasca, se taie in 3 parti, se face siropul si se insiropeaza blatul.
se pune crema de lamaie intre foile insiropate, si la sfarsit se pune frisca.
VA IESI UN TORT FOARTE CREMOSS SI DELICIOS.


Analiza ingredientelor rețetei Tort Cremosso:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire