Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort cu cremă de unt și portocale

Vizite: 1487
Timp preparare: 65min
Dificultate: medie
4051

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru circa 12 felii

- 200 g samburi de migdale,
- 150 g zahar,
- 100 g unt,
- 5 oua,
- 1/2 baton de vanilie (miezul),
- 2 linguri coaja rasa de lamaie,
- 60 g faina,
- 2 linguri gem de portocale,
- 3 linguri suc de portocale,
- 250 g zahar pudra,
- 400 g fructe (diverse) zaharisite,
- bombonele colorate.

Preparare:

Se maruntesc samburii de migdala impreuna cu zaharul (in mixer) si se pune untul pe foc sa se topeasca.

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar, miezul de baton de vanilie (ras) si coaja rasa de lamaie.

Se incorporeaza faina, migdalele maruntite, untul topit si albusurile batute. Se toarna aluatul intr-o forma de tort (unsa) si se coace circa 45 de minute.

Dupa ce blatul s-a racit, se taie in doua (pe orizontala), se unge la mijloc cu un strat de marmelada si apoi se acopera tortul cu glazura (sucul de portocala amestecat cu zaharul pudra). Se orneaza cu fructe zaharisite si bomboane colorate.


Analiza ingredientelor rețetei Tort cu cremă de unt și portocale:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire