Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort de biscuiți

Vizite: 2276
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Tort de biscuiți
3558

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 500 gr de biscuiti de casa
- 3 linguri de cacao
- 6 linguri de faina
- 9 linguri zahar
- 6 oua
- 1 litru lapte
- 1 cutie finetty (250 gr)
- 4 esente de rom (din acelea la set de patru fiole)
- bombonele de napolitana glazurate

Preparare:

Ouale intregi se amesteca cu 6 linguri zahar, se adauga faina si cacao si se adauga treptat jumatate de litru de lapte astfel incat sa nu apara cocoloasa.
Dupa ce compozitia este incorporata se pune la fiert pe foc mic si se amesteca. (Atentie cand incepe sa se ingroase trebuie sa amestecati si mai des.)
Dupa ce s-a ingrosat suficient se lasa la rece (iese mai groasa decat budinca) Se amesteca din cand in cand pentru a nu face crusta deasupra. Restul de lapte (500 gr) se amesteca cu esenta de rom si cu trei linguri de zahar. Se pregateste o tava in care se asaza primul strat de biscuiti muiati in laptele cu rom preparat.
Cand crema s-a racit se adauga 1 cutie de finetty. (250 gr) (Pentru cine doreste poate sa adauge si un pachet de unt. Eu nu pun.) Se pune in strat de crema peste biscuiti astfel incat sa ii acopere complet. Ultimul strat de sus este crema peste care se presara bombonelele.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Tort de biscuiți:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire