Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort de vanilie și capșune

Vizite: 1872
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Tort de vanilie și capșune
1142

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

500 g.capsune, 250 ml. lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 plic crema de prajituri cu gust de vanilie, 200 g. zahar, esenta de vanilie, 1 blat de tort , 1-2 plicuri gelatina rosie, o punga fulgi de ciocolata alba.

Preparare:

Se face siropul din zahar,apa si esenta de rom si se lasa la racit, apoi se pregateste crema conform instructiunilor de pe ambalaj. Capsunele se spala si se feliaza. Se desface prima foaie de blat, se aseaza pe un platou si se insiropeaza, apoi se acopera cu un strat de crema si unul de felii de capsune. Se repeta operatiunea pana ce la ultima foaie de blat. Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se toarna uniform pe toata suprafata tortului,peste stratul de capsune. Se presara pe margine fulgi de ciocolata alba apoi se pune la rece, urmand sa fie servit. Pofta buna !!!

Analiza ingredientelor rețetei Tort de vanilie și capșune:

Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu. Conțin o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Ciocolată albă
Avantaje: Previne diabetul Menține nivelul de colesterol în cotele normale Reducerea migrenelor Reduce riscul de cancer mamar Ajută sistemul digestiv Tratează tuburările de alimentație Îmbunătăț...
Dezavantaje: Conținut crescut de zahăr Mai puțini antioxidanți decât ciocolata neagră Conținut crescut de grăsimi ...
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire