Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Tort Tiramisu

Vizite: 1722
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3428

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 blat de tort
- 500 g mascarpone
- 4 oua
- 70 g zahar
- 9 Savoiardi
- 100 g ciocolata fondanta
- 10 g unt
- 3 linguri cacao amara
- 3 cescute de cafea indulcita

Preparare:

Intr-un bol se bat bine galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie
neteda si deschisa la culoare. Se amesteca cu mascarpone si se adauga cu multa atentie albusurile batute spuma.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul a la bain-marie. Se inmoaie jumatate sau un sfert de fiecare Savoiardi in ciocolata topita si se aseaza pe hartie cerata de bucatarie si se pune in frigider pana ciocolata se solidifica. Se taie Fantasia orizontal in 3 parti egale. Se insiropeaza fiecare portiune cu cafea in mod uniform si se pune blat, crema, blat, crema, blat, crema.
Se intinde crema uniform cu un cutit iar apoi se pudreaza bine cu cacao. Se orneaza deasupra cu Savoiardi care au fost inmuiati cu ciocolata.
Daca se doreste se poate orna si marginile cu Savoiardi, (insiropati cu cafea indulcita).


Analiza ingredientelor rețetei Tort Tiramisu:

Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire