Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Trufe cu cacao

Vizite: 2327
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
8473

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g biscuiti
- 400 g nuci
- 100 g cacao
- 4 buc oua
- 500 g zahar pudra
- 200 g unt
- 10 g cafea solubila
- 50 ml coniac
- 500 g visine din visinata

Preparare:

Cacaua, cafeaua solubila, ouale si zaharul se amesteca cu 150 ml apa, se pun la foc sa se ingroase, amestecandu-se tot timpul.

Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc, se adauga untul, nucile macinate si biscuitii sfaramati si se amesteca bine.

La sfarsit se adauga coniacul. Se pune compozitia la rece, si, dupa ce s-a intarit, se formeaza trufele de marimea unei nuci, in care se pune cate o visina din visinata in fiecare si se pudreaza cu cacao.

Se dau apoi din nou la rece pentru cateva ore.


Analiza ingredientelor rețetei Trufe cu cacao:

Biscuiți, simpli sau cu unt, din comerț
Avantaje: Biscuiții conțin o cantitate mică de colesterol, fiind o sursă bună de fosfor....
Dezavantaje: Biscuiții au un conținut ridicat de sodiu....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Cafea
Avantaje: Cafeaua este o sursă de antioxidanți, riboflavină, acid folic și potasiu. Cafeaua îmbunătățește, deși doar pe moment, nivelul de concentare și atenție. Consumată moderat, cafeaua poate ...
Dezavantaje: Consumată în exces, cafeaua poate cauza insomnii, iritabilitate, creșterea ritmului cardiac. Consumatorii de cafea pot dezvolta toleranță și dependență. Cafeaua poate reduce absorbția unor ...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire