Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Zmeură cu iaurt și mango

Vizite: 1395
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 ceasca cu zmeura inghetata
- 1 lingura cu zahar
- 1/4 lingurita cu suc de lamaie
- 2 iaurturi inghetate, degresate, de vanilie
- 1/2 mango, taiat feliute
- 2 linguri cu nuci prajite, tocate

Preparare:

Transforma zmeura, iaurtul si sucul de lamaie intr-un sos, cu ajutorul blenderului.
Sosul se serveste peste iaurtul de vanilie, dupa care se adauga bucatile de mango si nucile.


Analiza ingredientelor rețetei Zmeură cu iaurt și mango:

Iaurt degresat
Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc. Ia...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri. Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mango
Avantaje: Mango este o sursă excelentă de vitamina A și vitamina C (un singur fruct conține mult peste necesarul zilnic recomandat de vitamina C), conținând fibre alimentare și vitamina B6. În plus, man...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de mango provine din zaharuri. Mango aparține aceleiași familii din care face parte iedera otrăvitoare, iar coaja sa, mai ales atunci când este copt, poa...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu. Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri. ...

Căutați rețete culinare după denumire