Bucataria marocana

©

Autor: Redacția ROmedic

Bucataria marocana

Bucataria marocana se remarca prin amestecurile subtile de condimente si prin retetele exotice care combina carnea cu diverse fructe. Intrucat majoritatea marocanilor sunt musulmani, alcoolul si carnea de porc sunt interzise. In schimb, se consuma carne de miel, vita, pui, peste si chiar de camila. Marocanii iubesc prajiturile, facute in general din nuci si miere.

Bucataria marocana are puncte comune cu cea a Tunisiei si Algeriei, fiecare avand stiluri culinare proprii si preparate specifice.

Specialitati marocane

Cuscus – este cel mai cunoscut aliment marocan (sau nord-african) si denumeste niste paste in forma de bobite, obtinute din gris.


Bisteeya – specialitate marocana, din foi de aluat, intre care se adauga carne de porumbel, migdale, ou, scortisoara si zahar.


Tagine – se refera la supele din carne cu legume, fructe, masline si condimente (scortisoara, sofran, ghimbir, usturoi), fierte in vase traditionale din lut, care poarta acelasi nume.


Harira – este supa traditionala marocana, facuta din bucati mici de miel, legume, oua si suc de lamaie. Harira este consumata de obicei in timpul lunii Ramadan, cand musulmanii postesc de la rasaritul pana la apusul Soarelui.


Harissa  - sos picant, care insoteste alte preparate, precum supele tagine sau harira.


Ceaiul marocan – este un ceai foarte dulce, care contine si frunze de menta si este servit la cina sau alaturi de prajituri.


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 17-08-2012 | Vizite: 4558
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!