Bucataria greceasca

©

Autor: Redacția ROmedic

Bucataria greceasca

Bucataria greceasca este o bucatarie tipic mediteraneana si foloseste din belsug uleiul de masline, cereale, peste si vin. Grecia este celebra prin varietatea sa de produse de patiserie, branzeturi si pentru numeroasele sale tipuri de paine si vin.


Bucataria tipica greceasca este simpla, plina de culoare si arome specifice. Retetele au un stil distinctiv care s-a schimbat foarte putin in timp. Bucataria greceasca are o lunga traditie, dar multe dintre preparatele traditionale au ramas necunoscute pentru turistii straini.


Uleiul de masline este  un element definitoriu al bucatariei grecesti, fiind prezent in aproape toate retetele.


Stilul culinar grecesc se remarca prin condimentele utilizate intr-o masura mai mare decat in celelalte bucatarii din zona mediteraneana: oregano, menta, busuioc, cimbru, chimen, marar, dafin, ceapa, usturoi. Multe retete grecesti folosesc condimente “dulci” alaturi de sortimente de carne: de exemplu, scortisoara da gust tocanitelor grecesti.


Ingredientele tipice sunt miel, porc, masline, branza feta, frunzele de vita de vie, zucchini si iaurt. Celebra branza feta este deseori imitata, dar niciodata egalata si este strans legata de imaginea Greciei. Dulciurile sunt facute in general cu nuca si miere.


Bucataria greceasca prezinta si influente arabe (musaca), turcesti (baclava, tzatziki) si venetiene (diferite tipuri de paste). In ultimii ani, mancarea americana a devenit foarte populara in Grecia, iar lanturile de magazine fast- food se extind foarte mult.

Delicatese grecesti

Baclava – prajitura facuta din foi de aluat, nuci sau migdale si insiropata cu miere sau sirop de zahar...


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 14-03-2012 | Vizite: 6115
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!