Bucataria traditionala indiana

©

Autor: Redacția ROmedic

Bucataria traditionala indiana

India este tara cu 100 dialecte, 1000 religii si 2000 zei. Aceasta diversitate se regaseste si in bucataria sa traditionala.
Contrar parerii generale, arta culinara indiana nu se rezuma la orez, curry si chutney. In India nu exista un stil culinar sau o mancare nationala, ci o diversitate uimitoare de preparate si ingrediente.


Textele sacre Ayur Veda dicteaza dozarea si combinarea condimentelor, afirmand ca o mancare puternic condimentata garanteaza o stare buna de sanatate. Un indian poate indica originea, religia si casta de provenienta a bucatarului, doar gustand din preparate sale.


Bucataria indiana este simpla, echilibrata, bazata pe retete si principii milenare, in care medicina traditionala joaca un rol important. Astfel, o mancare grea va fi atenuata de alta acida, care contine rosii, otet sau lamaie.


India ofera o varietate de stiluri culinare, fiecare avand aroma lor specifica, desi se pot identifica puncte comune. Astfel, condimentele sunt extrem de importante atat in nordul cat si in sudul Indiei, dand o aroma intensa mancarurilor indiene si reprezentand nota distincta a Indiei. Dar, in timp ce sudul prefera plantele aromatice proaspete, nordul tinde sa utilizeze amestecul de plante sub forma de pudra.


Sudul Indiei foloseste uleiul de floarea soarelui pentru gatit - cu exceptia regiunii Kerala unde domneste uleiul de nuca de cocos. Ghee, un tip de unt topit, este utilizat in mod traditional pentru gatit in nordul Indiei.

Bucataria Indiei de nord

Zonele din nord sunt considerate granarul Indiei. Se remarca preferinta pentru ghee (un fel de unt topit), diferite tipuri de paine, carne fripta pe gratar si pentru iaurturi......

Bucataria Indiei de sud

Indienii din sud sunt exclusiv vegetarieni, bucataria lor fiind de o sobrietate absoluta. Leguminoasele si cerealele se transforma in mancaruri savuroase. In India meridionala, orezul este condimentat si imbogatit cu sosuri cu arome subtile sau puternice......


Data actualizare: 21-02-2014 | creare: 22-11-2010 | Vizite: 10728
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!