Delicatese grecesti

©

Autor: Redacția ROmedic

Delicatese grecesti

Baclava – prajitura facuta din foi de aluat, nuci sau migdale si insiropata cu miere sau sirop de zahar


Dolmade – un fel de sarmalute, din orez amestecat cu carne de miel, invelite in foi de vita


Avgolemono – O supa care contine oua si suc de lamaie.


Salata greceasca – contine salata verde, branza feta, rosii, masline, ceapa verde, ardei gras si un sos facut din ulei de masline si lamaie


Musaca – specialitate ce consta in straturi succesive de vinete si carne de miel, peste care se pune sos alb


Pastitsio – este un tip de lasagna greceasca, facut din paste cu ou si branza, carne condimentata si sos


Souvlaki – carne (de miel) fripta pe frigaruie, apoi servita intr-o pita


Taramosalata – Salata de icre, cu ulei de masline si crutoane


Data actualizare: 16-06-2024 | creare: 30-05-2007 | Vizite: 3818
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!