Rețetă Biscuiți cu miere
Vizite: 4719
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3698
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1/2 kg de faina- 200 g miere
- 100 g zahar
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 galbenus
- 100 ml lapte
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita cu varf de praf de copt
- putina zeama de lamaie
Preparare:
Intr-un castron mare se pun mierea, zaharul, untul, oul, laptele, condimentele si, la sfarsit, faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se amesteca bine, se framanta apoi cu mana timp de 2-3 minute. Se lasa la rece 2-3 ore sau de seara pana dimineata, acoperind castronul cu un prosop de bucatarie (pentru ca aluatul sa nu prinda crusta).Se ia din aluat o bucata, se presara masa cu faina si se face o forma de sul.
Se taie bucati de doi centimetri din care se fac bilute. Se asaza in tava presarata cu faina, la distanta unele de altele (vor creste la copt).
Tava se pune in cuptorul in prealabil incalzit si se coc la foc potrivit 30 minute, apoi se da focul mic si se mai coc putin.
Se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac (altfel se vor usca si vor deveni tari).
Analiza ingredientelor rețetei Biscuiți cu miere:
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
GalbenuÈ™ de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...