Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Biscuiți cu migdale și caise

Vizite: 2458
Timp preparare: 80min
Dificultate: medie
3649

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente (pentru 24 biscuiti)

- cana de faina alba
- cana de zahar brun
- 1 lingura praf de copt
- 2 oua
- cana de lapte (1% grasime)
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de miere
- lingura de esenta de migdale
- 2/3 cana de caise uscate maruntite
- cana de migdale maruntite

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina, zaharul si praful de copt intr-un bol mare si se bate compozitia obtinuta cu telul. Se adauga ouale, laptele, uleiul, miere si esenta de migdale. Se amesteca totul cu o lingura de lemn apoi se adauga migdalele si caisele maruntite. Aluatul obtinut se amesteca bine cu mainile pudrate cu faina pana cand devine uniform.

Se intinde aluatul pe o folie de plastic si se modeleaza intr-un baton lung de 30 cm si lat de 7-8 cm. Batonul se pune intr-o hartie pentru copt si se da la cuptor timp de 25-30 minute. Apoi se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca, in timp ce cuptorul ramane la temperatura de 230 grade C.

Se pune batonul pe o planseta si se taie in 24 biscuiti, care se pun din nou la cuptor, pe o hartie pentru copt. Biscutii se lasa 15-20 minute, pana cand devin crocanti, apoi se scot si se servesc reci.


Analiza ingredientelor rețetei Biscuiți cu migdale și caise:

Caise uscate
Avantaje: Caisele uscate sunt o sursă bună de vitamina A, fibre alimentare și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Caisele uscate sunt bune în caz de constipa...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de caisele uscate provin din zaharuri, motiv pentru care trebuie să fie evitate de diabetici. Caisele uscate conțin sulfiți (dioxid de sulf), pentru a le pă...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...

Căutați rețete culinare după denumire