Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Brownie

Vizite: 2187
Timp preparare: 50min
Dificultate: medie
Rețetă Brownie
4476

CALORII

Ingrediente/compozitie:

100 g unt,
100 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao),
300 g zahar,
1 varf de cutit sare,
1 fiola esenta de vanilie,
3 oua mari,
125 g faina,
2 linguri cacao (25 g),
100 g miez de nuca.

Pentru glazura:
7 linguri frisca,
100 g ciocolata amaruie.

Preparare:

Se pun la topit untul si ciocolata. Se ia cratita de pe foc, se incorporeaza zaharul, sarea si esenta de vanilie si se amesteca bine.
Se adauga ouale batute cu telul . Se mesteca bine si se adauga apoi nucile.
Urmeaza apoi amestecul de faina, praf de copt si cacao si se mai mixeaza aproximativ un minut.
Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara (circa 28 x 23 cm) cu hartie pentru copt. Se coace circa 30 de minute la 180 grade. Dupa ce se scoate din cuputor se lasa sa se raceasca (in tava) aproximativ 15 minute.
Pentru glazura se pune frisca pe foc pana incepe sa fiarba. Se ia cratita de pe foc, se introduce ciocolata si se lasa sa se topeasca.
Se intinde apoi pe prajitura. Se orneaza cu bucatele de nuca.


Analiza ingredientelor rețetei Brownie:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Ciocolată amăruie
Avantaje: Ciocolata amăruie este bogată în antioxidanți, ce oferă protecție împotriva radicalilor liberi....
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi și zahăr - consumați cu moderație....
Ciocolată amăruie cu peste 70% masă de cacao
Avantaje: Ciocolata amăruie cu peste 70% cacao ajută la reducerea stresului, sănătatea ficatului și a inimii. Ciocolata neagră conține de două ori mai mulți antioxidanți decât ciocolata cu lapte ...
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi - consumați cu moderație....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire