Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Bucățele de ananas pe grătar

Vizite: 3702
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 1 ananas
- 8 tepuse de lemn (tinute in apa 30 minute) sau de metal
- esenta de rom (dupa gust)
- 1 lingura de coaja de lamai verzi

Pentru marinata:
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de suc proaspat de lamai verzi
- 1 lingurita de scortisoara
- lingura de usturoi pisat

Preparare:

Pentru marinata, se pun intr-un bol mierea, uleiul de masline, sucul de lamaie, scortisoara si usturoiul. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

Se taie frunzele si baza ananasului, se indeparteaza coaja, apoi se taie fructul in doua parti pe lungime. Fiecare jumatate se imparte in patru felii, care la randul lor, sunt taiate in trei bucatele.
Bucatelele de ananas astfel obtinute se infig in tepusele de lemn sau metal, apoi se stropesc cu sosul marinat. Frigaruile se pun pe gratar sau pe grilul pentru aragaz si se tin 5 minute pe fiecare parte. Se stropesc cu restul de marinata.

Cand sunt gata, se scot de pe tepuse si se pun pe un platou. Se stropesc cu rom dupa gust si se presara coaja de lamaie. Se pot servi calde sau reci.


Analiza ingredientelor rețetei Bucățele de ananas pe grătar:

Ananas
Avantaje: Ananasul este bogat în vitamina C, fibre alimentare, tiamină și vitamina B6. În plus, ananasul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu. Este bun în caz de probleme digestive, f...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de ananas provin din zaharuri....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Suc de limetă
Suc de limeta obținut din fructe stoarse, fără zahăr adăugat....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire