Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă de dovlecei

Vizite: 6980
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
435

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g dovlecei
- 30 g cascaval
- 1 ou
- 30 g smantana
- 15 g faina
- 10 g unt
- 5 g pesmet
- sare
- un pic de verdeata

Preparare:

Se spala dovleceii si se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici si se fierb in apa cu sare timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, se scurg bine de apa si se amesteca cu galbenusul, cascavalul ras, albusul batut spuma, faina, pesmetul, untul si verdeata tocata fin.
Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se coace in cuptor timp de 30 de minute.
Se serveste cu smantana deasupra.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă de dovlecei:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire