Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă însiropată

Vizite: 1621
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2134

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 125 g unt nesarat (si pentru uns formele),
- 150 g faina cernuta (si pentru tapetat formele),
- 125 g zahar tos,
- 2 oua (plus 1 galbenus),
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie,
- 4 linguri sirop (preparat dinainte din: 150 ml apa, 150 g zahar si 1 lingurita de miere)

Preparare:

Se unge cu unt 4 castronele metalice, de circa 200 ml fiecare, si se tapeteaza cu faina. Se decupeaza 4 patrate din hartie pergament, cu dimensiunea 10x10 cm, si 4 patrate din folie de aluminiu.

Se taie 4 bucati de sfoara, fiecare avand lungimea de 60 cm. Se unge hartia pergament cu unt, pe o singura parte.

Cu ajutorul unui mixer, frecati untul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare. Incorporati pe rand ouale batute, cate o lingura o data, avand grija sa se omogenizeze perfect inainte de a adauga cantitatea urmatoare.

Adaugati faina cernuta, apoi coaja de lamaie, praful de copt, vanilia si 1 lingura de sirop. Amestecati sucul de lamaie cu siropul ramas si impartiti cantitatea in cele 4 forme.

Umpleti formele pe trei sferturi cu compozitie. Acoperiti fiecare castronel cu hartia pergament, cu partea unsa spre interior, iar dupa aceea - cu folie din aluminiu.

Legati cu sfoara. Umpleti o cratita larga cu apa clocotita, la un nivel de 5 cm, si asezati castronasele - apa va trebui sa le cuprinda pe jumatate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit timp de 35-40 de minute. Folosind o manusa de bucatarie, scoateti castronasele din apa, indepartati folia de aluminiu si hartia si rasturnati budinca pe farfurii.

Mod de servire: cu vanilie, frisca, inghetata de vanilie sau frisca sau cu crema de ou.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă însiropată:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.