Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă însiropată

Vizite: 1896
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
2134

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 125 g unt nesarat (si pentru uns formele),
- 150 g faina cernuta (si pentru tapetat formele),
- 125 g zahar tos,
- 2 oua (plus 1 galbenus),
- 1 lingurita esenta de vanilie,
- sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie,
- 4 linguri sirop (preparat dinainte din: 150 ml apa, 150 g zahar si 1 lingurita de miere)

Preparare:

Se unge cu unt 4 castronele metalice, de circa 200 ml fiecare, si se tapeteaza cu faina. Se decupeaza 4 patrate din hartie pergament, cu dimensiunea 10x10 cm, si 4 patrate din folie de aluminiu.

Se taie 4 bucati de sfoara, fiecare avand lungimea de 60 cm. Se unge hartia pergament cu unt, pe o singura parte.

Cu ajutorul unui mixer, frecati untul cu zaharul pana devine cremos si se deschide la culoare. Incorporati pe rand ouale batute, cate o lingura o data, avand grija sa se omogenizeze perfect inainte de a adauga cantitatea urmatoare.

Adaugati faina cernuta, apoi coaja de lamaie, praful de copt, vanilia si 1 lingura de sirop. Amestecati sucul de lamaie cu siropul ramas si impartiti cantitatea in cele 4 forme.

Umpleti formele pe trei sferturi cu compozitie. Acoperiti fiecare castronel cu hartia pergament, cu partea unsa spre interior, iar dupa aceea - cu folie din aluminiu.

Legati cu sfoara. Umpleti o cratita larga cu apa clocotita, la un nivel de 5 cm, si asezati castronasele - apa va trebui sa le cuprinda pe jumatate. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti inabusit timp de 35-40 de minute. Folosind o manusa de bucatarie, scoateti castronasele din apa, indepartati folia de aluminiu si hartia si rasturnati budinca pe farfurii.

Mod de servire: cu vanilie, frisca, inghetata de vanilie sau frisca sau cu crema de ou.


Analiza ingredientelor rețetei Budincă însiropată:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire