Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Calcan prăjit

Vizite: 4195
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2683

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg calcan
- 150 g unt
- 50 g faina
- 300 ml lapte
- 75 g lamaie
- 1 leg verdeata
- sare

Preparare:

Se curata calcanul de intestine si bronhii si se fierbe in apa timp de 5 min.

Se scoate din apa, se tempereaza si se curata de butoni si piele.

Se portioneaza si se tin bucatile in lapte timp de 15 min., se scurg, se sareaza, se dau prin faina si se calesc in unt.

Restul de unt se topeste si se amesteca cu zeama de lamaie si se toarna peste bucatile de peste si se presara pe deasupra cu verdeata tocata marunt.


Analiza ingredientelor rețetei Calcan prăjit:

Calcan
Avantaje: Calcanul conține proteine, vitamina B12, seleniu, niacina, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Calcanul conține mult colesterol....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire