Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Carne de pui cu legume

Vizite: 3386
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
577

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g carne de pui
- 5-6 catei de usturoi,
- sare,
- piper dupa gust,
- 2-3 lingurite sos de soia,
- o lingurita cu varf cu amidon sau de prorumb,
- 2-3 lingurite de ulei
- 1 lingurita de ginger taiat foarte marunt

Preparare:

Carnea de pui (cca .250 g) se taie bucatele mici, subtiri si se pune intr-un castron la marinat cu 5-6 catei de usturoi taiat marunt, sare, piper dupa gust, 2-3 lingurite de soia sos, o lingurita cu varf cu amidon (de preferat de porumb), 2-3 lingurite de ulei si 1 lingurita de ginger taiat foarte marunt.

Se lasa la marinat cel putin o ora.

La foc foarte mare se pune ulei intr-o tigaie si se incinge bine. Se pune carnea in uleiul incins si se prajeste pe foc mare pana se albeste bine, invartind mereu prin rasturnare si dezlipind-o de pe fundul tigaii cu o paleta (se lipeste usor din cauza amidonului).

Cand s-a rumenit putin, se adauga legumele, care pot fi:
1. conopida, broccoli, morcov taiat rondele, pastai de mazare tinere, babycorn
2. ceapa taiata pestisori, ardei rosu sau galben, 8-10 cubulete de cartofi (fierti in prealabil) la care se face sosul de curry si se adauga la sfarsit
3. ciuperci (merg cele din conserva daca nu gasiti proaspete), felii de morcov, felioare de rosii (astea se adauga la sfarsit)
4. Vinete taiate fasii de 8-10 cm lungime si 1-2 cm grosime, morcov, rosii
5. soia incoltita, ardei, morcov

Aveti deci 5 feluri de mancare. Carnea se poate inlocui cu porc, vita mergand doar la curry, iar la vinete, chinezii mananca des peste in loc de pui. Incercati cu peste din conserva (ton).

Deci, dupa ce s-a facut putin carnita (nu chiar de tot) se adauga legumele, se pune sare, piper, un pic de delicat (dupa gust) putin patrunjel taiat marunt, ceapa verde si se lasa pe foc tot dupa gustul fiecaruia.

In general, legumele la ei nu sunt foarte bine facute, sunt inca crocante atunci cand le mananci, se tin cam 5-6 minute pe foc.


Analiza ingredientelor rețetei Carne de pui cu legume:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci. Poate afecta absorbția de minerale....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire