Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu cacao

Vizite: 2037
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Chec cu cacao
3545

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 3 oua
- 300 gr zahar
- 100 ml ulei
- 1 ceasca lapte
- 300 gr faina
- 1 plic praf de copt
- cacao
- zahar vanilat
- esenta de vanilie

Preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Cele 3 albusuri se bat spuma. Cele 3 galbenusuri se freaca cu 300 grame zahar, aprox 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 ceasca lapte, 300 grame faina si praful de copt stins in putin otet. Apoi se incorporeaza ablusurile batute spuma amestecand de jos in sus. Aceasta compozitie se imparte in 2, in una se adauga zaharul vanilat in cea de-a 2-a cca 3 linguri cacao. Se toarna cele 2 compozitii pe rand in tava de chec, apoi se da tava la cuporul incins cca 180 grade cca 1 ora.

Se incearca cu o andrea sau un betisor daca iese curat este facut inauntru.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu cacao:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire