Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu carne tocată

Vizite: 2799
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa
2185

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1/2 kg carne tocata (curcan, pui, vita, porc)
- margarina (pentru uns tava)
- 1 ceapa
- condimente (sare, piper, boia, curry)
- 200 g mozarella
- 2 oua
- 240 ml lapte
- 120 g faina
- 3/4 linguri bicarbonat

Preparare:

Se pune o ceapa la prajit, cand e aurie se pune 1/2 kg de carne tocata si se lasa pana e carnea isi schimba culoarea.
Intre timp se unge un vas cu margarina din belsug.
Carnea se scurge bine de ulei, se pun condimente (sare, piper, boia dulce si curry) si se toarna in vasul pregatit.
Cam 200 g mozarella (sau cascaval sau branza) se da pe razatoare si se pune deaspura.
Separat se bat 2 oua cu 240 ml lapte, se pun 120 g faina si 3/4 lingurita bicarbonat si se amesteca.
Se toarna compozitia peste. Se da la cuptor, la foc mediu (175 grade C), cam 25-35 min. Se face testul cu un cutit (nu scobitoare).
Pont!
Se lasa la temperatura cameri si se serveste dupa 1-2 ore.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu carne tocată:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Curry
Avantaje: Curry este o sursă excelentă de vitamina E, vitamina K, fier, vitamina B6, acid folic, calcium, magneziu, fosfor și potasiu....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire