Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu lămâie

Vizite: 2005
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4963

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluat chec:
- 250 g unt,
- 200 g zahar,
- 1 praf sare,
- 1 lingura coaja rasa de lamaie,
- 2 plicuri zahar vanilat,
- 4 oua,
- 250 g faina,
- 50 g amidon,
- 2 lingurite praf de copt,
- 50 ml lapte

Glazura:
- 50 g unt,
- 50 g zahar pudra,
- 50 ml zeama lamaie,
- 1 lamaie,
- 50 g zahar tos,
- 30 g fistic

Preparare:

Se incalzeste bine cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamiie si zaharul vanilat. Se omogenizeaza ouale, unul cate unul. Faina se amesteca cu zaharul pudra si cu amidonul si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele.

Se unge forma de chec cu ulei sau unt si putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox.50 min. Pentru glazura se lasa sa fiarba incet untul cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se inteapa cu o frigaruie de lemn.

In gaurele se toarna glazura de lamaie. Se lasa sa se raceasca, se desprinde cu grija de pe margini si se rastoarna. Se presara deasupra fistic prajit tocat marunt, zahar tos si feliute de lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu lămâie:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Fistic
Avantaje: Fisticul este o sursă excelentă de calciu, fosfor, potasiu, vitamina A, vitamina K și acid folic. Este delicios şi foarte sănătos: îmbunătăţeşte vederea, sistemul cardiovascular şi cel imu...
Dezavantaje: Din cauza aportului crescut de calorii, fisticul poate duce la o creştere în greutate. De asemenea, are un potenţial alergen destul de mare, provocând probleme gastrointestinale la persoanele into...
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire