Rețetă Cheesecake cu fructe de pădure
4393
CALORII
8
PORTII
Ingrediente/compozitie:
500 gr mascarpone200 ml smantana dulce pt frisca;
1 pachet de biscuiti petit beurre (140gr)
75 grame unt
500 gr fructe de padure proaspate sau congelate si decongelate ulterior;
150gr zahar brun ;
1 zahar vanilat;
1 plic gelatina
Preparare:
Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit.Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone.O sa iasa usor crema...daca nu doriti aspectul bej de la zaharul brun, puneti in loc zahar alb. Se adauga apoi si frisca in prealabil batuta bine. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos.
Apoi se aseaza tot mixul de crema de mai sus si se niveleaza . Se pun deasupra fructele de padure. Siropul care l-a lasat fructele de padure de la decongelat sau daca nu ,cateva linguri de apa ori compot de fructe, se pune pe foc impreuna cu un plic de gelatina si conform instructiunilor de pe pachet am facut acest jeleu pe care l-am turnat in fir subtire caldut peste fructele ornate deja.
. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma.
Este usor si este fara coacere!
Analiza ingredientelor rețetei Cheesecake cu fructe de pădure:
Biscuiți, simpli sau cu unt, din comerț
Avantaje: Biscuiții conțin o cantitate mică de colesterol, fiind o sursă bună de fosfor....
Dezavantaje: Biscuiții au un conținut ridicat de sodiu....
Branză mascarpone
Avantaje: Conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Conținut ridicat de calorii și grăsimi....
Fructe de pădure congelate
Avantaje: Sursă importantă de antioxidanți și fibre.
Fără zahăr adăugat, sunt la fel de sănătoase ca fructele proaspete....
Dezavantaje: Fructele congelate ar putea conține agenți patogeni (virusul hepatitei A, Norovirus)...
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională.
Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....